Beste Zwemvijver 2016

ArieTuinarchitectuur is winnaar van de beste zwemvijver 2016 in samenwerking met Lilypond en hoveniersbedrijf Garden Vision.

Op zaterdag 27 februari zijn tijdens VHG Vakmiddag op TuinIdee in ’s-Hertogenbosch de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Zwemvijver van het Jaar 2016 competitie. ArieTuinarchitectuur LilyPond won de prijs voor de beste particuliere zwemvijver.

Particuliere zwemvijver
De jury is enthousiast over het ontwerp en de uitvoering van De Ecologisch Zwemvijver van Arie Tuinarchitectuur. “De beleving is in deze tuin optimaal: je waant je in een bloemrijk Hollands waterlandschap. Het heldere rechtlijnige concept versterkt de kracht van de beplanting. Zwemvijver en tuin gaan prachtig in elkaar over. Enerzijds is er de zorgvuldig afgewerkte overgang naar het gazon en anderzijds de prachtige, bijna onzichtbare overgang van de regeneratiezone naar oeverbeplanting. Deze weelderige overgang bepaalt onder andere het succes van deze tuin. ”De bosrijke omgeving en de hoge bomen in de tuin zorgen voor veel schaduw. Dit heeft indirect invloed op de plantengroei en dus ook op de waterkwaliteit. De jury heeft de waterkwaliteit als goed beoordeeld.

Bij het ontwerpen van de tuin was de uitdaging om de  centraal gelegen zwemvijver op te laten gaan in zijn bosrijke omgeving. Het juryoordeel laat zien dat die uitdaging geslaagd is.
Lilypond heeft de zwemvijver aangelegd en hoveniersbedrijf Garden Vision heeft de gehele tuin aangelegd. Een goede samenwerking met drie hoogwaardige bedrijven wat een fantastisch resultaat heeft.