Tennispark TC 'De Kikkers'

Het ontwerp van de buitenruimte voor het nieuw te bouwen tennispark van TC 'De Kikkers' heeft een uniek karakter. De buitenruimte is één geheel en heeft een parkachtige setting. De uitstraling van het gehele park is hoogwaardig en is op deze manier onderscheidend van andere tennisparken. Sport, gezelligheid en sfeer zijn de drie kernwoorden.
Het woord tennispark bestaat uit twee woorden: Tennis en Park. Er zal een balans gevonden moeten worden tussen beide woorden, wat vaak niet het geval is op bestaande tennisparken. Vaak zien we bij tennisparken dat de buitenruimte ondergeschikt is aan de tennisbanen zelf en als een restruimte wordt ingevuld. De paden zijn smal met laagwaardig materiaalgebruik zonder aandacht voor beplanting. De hoge hekken langs de paden versterken dit gevoel. De doelstelling voor het tennispark van ‘De Kikkers’ is om de buitenruimte als een park te ontwerpen, waarbij de buitenruimte ook als verblijfsruimte benut kan worden.

Arie Tuinarchitectuur heeft het ontwerp en bestek gemaakt voor de gehele buitenruimte. Inmiddels is het park tot uitvoering gebracht door Heijmans. Belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp zijn: voldoende ruimte tussen de tennisbanen, aandacht voor beplanting, paden zijn ook verblijfsruimte, hoogwaardig materiaalgebruik, parkachtige setting.