stadstuin tuinarchitect tuinontwerp
tuinarchitectuur tuinontwerp stadstuin
zwemvijver tuinarchitect bostuin
villatuin tuinarchitectuur prairiebeplanting
tuinontwerp tuinontwerpen stijltuinen
stadstuin overkapping livium
stijltuinen tuinontwerp tuinontwerpen
overkapping wellness tuinarchitect
stadstuin tuinontwerp stijltuinen
moderne tuin tuinarchitect stijltuin
Esthec Wellness Tuinarchitect
tuinarchitectuur stadstuin tuinontwerp
tuinarchitect tuinontwerp tuinarchitectuur
stadstuin tuinontwerp tuinarchitect
tuinontwerp tuinontwerpen stadstuin
tuinarchitect tuinontwerp patiotuin

De Tuin van de Toekomst

PRIMEUR: TUIN VAN DE TOEKOMST OP DE TUINBEURS IN UTRECHT

Tuin van de Toekomst toont de nieuwste tuintrends: urban, duurzaam en social

De Tuin van de Toekomst, een concept van tuinontwerpbureau Arie Tuinarchitectuur, laat de drie nieuwste trends op gebied van tuinen zien: urban, duurzaam en social. Het concept wordt op de Tuinbeurs in Utrecht op 4, 5 en 6 februari voor het eerst aan het publiek getoond.

Arie Tuinarchitectuur creëerde de Tuin van de Toekomst en ontwikkelde de tuin in samenwerking met hoveniersbedrijf Van Amstel Ruisendaal Groencombinatie. Samen integreerden zij de drie thema’s urban, duurzaam en social in het tuinconcept. De Tuin van de Toekomst zal in 2011 op meerdere tuinbeurzen aan het publiek worden getoond.

Urban

In de stad wonen en toch in een groene omgeving. De Tuin van de Toekomst laat zien wat er mogelijk is op daken, dakterrassen, in binnentuinen en andere kleine ruimtes. Mos- en sedumbeplanting op daken is inmiddels een beproefde methode. De Tuin van de Toekomst gaat verder. Dankzij nieuwe technieken is het mogelijk een complete boomgaard op daken aan te leggen. Het dak van het tuinpaviljoen heeft een boomgaard met krentenbomen van 3,5 meter hoog. Groene gevels, eetbare planten en ook een kleine moestuin zijn onderdeel van de nieuwste stadstuintrends en terug te zien in de Tuin van de Toekomst.

Duurzaam

De Tuin van de Toekomst laat zien hoe er gebruik kan worden gemaakt van duurzame materialen. Ook biodiversiteit, waterbesparing, fijnstof- en CO2-reductie spelen een grote rol. Voor de verharding is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van olivijn dat CO2 bindt. De groengevels zijn een ideale buffer om fijnstof af te vangen, zeker als mensen dichtbij doorgaande wegen wonen.

Een gevarieerde inheemse beplanting nodigt vogels, vlinders, bijen en bijvoorbeeld egels uit in de tuin. Watergebruik wordt verminderd door waterfiltratie en waterberging. De gekozen materialen gaan niet alleen lang mee, maar zijn daarnaast op een verantwoorde manier geproduceerd. Een blikvanger in de stand is recycle kunst.

Social

De Tuin van de Toekomst is een verlengstuk van de huiskamer. Binnen en buiten lopen in elkaar door. De sfeer is persoonlijk en nodigt uit om veel tijd buiten te besteden. Er is ruimte gemaakt om samen met anderen van de groene omgeving te genieten, te loungen en te zwemmen in de natuurlijke zwemvijver. De tuin wordt niet alleen gedeeld met familie, vrienden of buren maar ook met kleine bezoekers van de tuin zoals vogels, vlinders, bijen en egels.

Over Arie Tuinarchitectuur

Arie Tuinarchitectuur is het tuinontwerpbureau van Arie van der Hout. Met zijn ontwerpen creëert Arie tuinen die aansluiten op de persoonlijkheid, beleving en de life style van mensen. Zijn tuinen zijn ingericht om alle zintuigen te raken. Zijn passie is om een omgeving te transformeren naar de behoeften van mensen. Met name in de stad, maar ook daarbuiten. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen de ontwerpen van Arie Tuinarchitectuur.

Over Van Amstel Ruisendaal Groencombinatie

Van Amstel Ruisendaal Groencombinatie is al ruim 80 jaar hoveniers- en stratenmakersbedrijf in Naarden en Bussum. Het bedrijf heeft naam gemaakt in aanleg en onderhoud inclusief bestratingen van tuinen bij zowel bedrijven, instellingen als particulieren.

Partners

Aan De Tuin van de Toekomst werken de volgende partners mee:
Green&Garden techniek, Design2Chill, Oase Groendecorateurs, Ebben Boomkwekerijen, Meerkerk Houtbouw, Van Duivenboden interieur, Interieurarchitectuur Inge van der Waal, Lilypond, Pure&Original, Van Vliet Daktuinen, Nophadrain, Borek, Aquaprojects, Kymo floorwear , OBS Techniek, Dipped in Green, Bang & Olufsen, Van Amstel-Ruisendaal Groencombinatie, Linea perfecta solar group, kunstgalerie Très Art, Boley buitenhaarden.